Borgmester underviser i samfundsfag

Samfundsfag på rådhuset med borgmesteren

En time i samfundsfag var i dag flyttet på rådhuset for 8.B på Hedegårdsskolen. Det sker som led i Åben skole, der rykker skolen ud i virkeligheden.

Foto: 8.B  fra Hedegårdsskolen er begejstret for Åben Skole. De rykkede undervisningen i samfundsfag til rådhuset, og det gjorde det meget mere levende og spændende, synes både elever og lærer. 

27 elever fra 8. B på Hedegårdsskolen indtog i dag rådhuset for at blive klogere på det lokale demokrati og rådhusets mange opgaver. 

Klasseværelset var byttet ud med kommunalbestyrelsessalen, som dannede en levende kulisse for undervisning i nærdemokrati og kommunalbestyrelsens arbejde. Ørerne var på stilke, for læreren var i dagens anledning en mand, der kender maskinrummet indefra, nemlig borgmester Jesper Würtzen. 

Eleverne fik også en rundvisning på rådhuset, hvor de blev klogere på de mange opgaver, rådhuset hjælper borgerne med, som fx bestilling af et nyt pas til ferien.

En unik mulighed

Tanja Horn Pedersen er lærer i samfundsfag på Hedegårdsskolen, og hun skyndte sig at tilmelde sin 8. klasse, da hun så tilbuddet om at besøge borgmesteren på rådhuset på portalen skolenivirkeligheden.dk

”Demokrati er et ret abstrakt emne at arbejde med i skolen, så det er godt for eleverne at komme ud i virkeligheden og høre og se, hvordan det foregår,” siger Tanja Horn Pedersen.

Sarah Barry fra 8.b synes også besøget på rådhuset var en spændende oplevelse.
”Vi har lige været på Christiansborg, så det er sjovt at besøge rådhuset og høre borgmesteren selv fortælle om det politiske arbejde ” siger Sarah Barry.

Det er klassekammeraten Simon Olsen enig i.
”Jeg synes, det er rigtig spændende selv at sidde i kommunalbestyrelsessalen og se det hele indefra,” siger Simon Olsen.

Åben skole bygger bro

Besøget på rådhuset er blot ét eksempel på de mange tilbud, der findes under Åben Skole. Åben Skole handler om, at den normale undervisning også kan suppleres med besøg på - eller besøg af - museer, musikskoler, biblioteker, lokale foreninger, virksomheder, skoletjenester og meget mere. 

”Åben Skole er en god mulighed for at understøtte elevernes læring og give dem en mere varieret og autentisk undervisning,” siger Christina Harting, der er udviklingskonsulent og tovholder for Åben Skole i Ballerup. 

Der er allerede et stort og bredt samarbejde mellem lokale aktører og skolerne, og tilbudslisten vokser hele tiden på den fælles portal skolenivirkeligheden.dk.
Tilbuddene spænder lige fra aktiviteter på én time til en hel dag og foregår både på og uden for skolens normale læringsrum.

Kom med i Skolen i Virkeligheden

  • Gå ind på portalen http://skolenivirkeligheden.dk/ 
  • Her kan du se alle de forskellige tilbud. De er sorteret under forskellige kategorier, og du kan også søge på tilbud målrettet specifikke fag eller klassetrin
  • Når et tilbud fanger din interesse, så kontakter du aktøren direkte. Kontaktinformationerne står under tilbuddets kontaktinformationer.

Seneste nyheder