Hun har eventyrtøj på!
En kvinde i hvide gevandter med et lille lys for enden af sin halskæde fører i små grupper de spændte børn ind gennem døren til en stor, mørk sal. En elev spørger hviskende sin lærer, hvad det er for noget tøj, kvinden har på? – det er eventyrtøj, hvisker læreren tilbage, mens de små flokke bevæger sig stille frem. I takt med at de kommer længere ind i rummet, erstattes stilheden af den sagte lyd af rindende vand, fuglekvidren og blidt klokkespil. Om lidt skal eleverne præsenteres for Teatret Gruppe 38 og Carte Blanche’s bud på fortællingen om ”Androkles og Løven”.
Et par af eleverne når lige at hviske, at de er en smule bange for mørket inden et lille hold af medvirkende med lysende frugtkurvs-lignende hatte på hovedet kommer dem i møde for at lede dem videre til en plads under det store, runde sejl. Under sejlet er der opstillet køjelignende trærammer med hængekøjer. Hér lægger eleverne sig til rette med blikket vendt ind mod midten og op mod sejlhimmelen.
Da alle er på plads, træder kvinden med de hvide gevandter ind i midten og bebuder med en rolig og behagelig stemme, der indbyder til opmærksomhed - ’Læn jer godt tilbage i køjen, træk vejret dybt og slap helt af – så skal jeg fortælle jer en ældgammel historie.’
Foto: Seglet lyste op først med stjernehimmel så figurer, mønstre og farver i takt med, at fortællingen udviklede sig.
En billet til teaterverdenen
Nogenlunde sådan startede oplevelsen for 3A og 3B fra Baltorpskolen, afd. Grantoften. For nogle elever er det første gang, de får mulighed for at opleve et teaterstykke i en stor teatersal, som den i Baltoppen LIVE. På den måde fungerer skolebesøget som en adgangsbillet til den fulde teateroplevelse.
Det mener Birgitte Sørensen, formand for TEMA – teater i Baltoppen, også. Hun forklarer her, hvad hun mener, at de som forening kan bidrage med:
- Temas Børne- og Ungdomsteater er et tilbud til skoleelever i Ballerup kommune, men er også åben for publikum. Med vores arbejde med skolerne vil vi rigtig gerne bidrage til, at børnene i Ballerup får lov til at opleve godt teater i en professionel ramme, særligt for dem, som ellers ikke får mulighed for det. Desuden udvælger vi et bredt katalog af stykker, der alle har noget at give af, og hvor der også typisk følger undervisningsmateriale med. På den måde kan skoleklasserne tage oplevelsen med ud af teatersalen og arbejde videre med den i klasseværelset.
Ja tak, det vil vi gerne igen!
Eleverne var godt underholdt hele vejen igennem og opslugt af den medrivende fortælling og teatereffekterne i rummet. I takt med at fortællingen udvikler sig og lyset bliver dæmpet og erstattet med lyden af marcherende soldater og løvebrøl, der bevæger sig fra én højtaler til en anden, høres der hyppigt hastige indåndinger og sagte ’wauw’-udbrud fra salen.
Blandt andet fortæller Liam fra 3.A, at stykket virkede meget kortere end det var, også selvom - det var ret creepy da man kunne høre de der soldater komme gående!
Savannah fra 3.B, som ellers normalt er bange for mørke, tilføjer - Ja, det var lidt uhyggeligt, fordi der var så mørkt, at man næsten ikke kunne se gulvet, når man lå i hængekøjen. Og jeg synes, at da løven brølede, fik man lidt af et chok! Men det var faktisk ret spændende.
Da eleverne bliver spurgt, om de ville have lyst til at tage en tur i teatret igen, nikker alle overbevisende. Det er der ingen tvivl om, at de har.
Foto: Efter forestillingen var der mulighed for at komme om ’bag’ scenen og se, hvordan billederne, der undervejs i forestillingen bevægede sig hen over sejlet, blev til.
Faktaboks
|